неделя, 5 януари 2014 г.

Представям ви МИЦА, или Пица от месо

Кой е казал, че да се храниш здравословно не е вкусно?
Напротив, стига да фантазираш и експериментираш.
Една от любимите ми рецепти е за пица от месо.
Тя е подходяща за хората, които са на ниско-въглехидратни режими.
Достатъчно хранителна е и може да се приема по всяко време.
Обикновено я правя в голямо количество, за да може да ядем и двамата с Росен.

Необходими продукти (за 10 порции):
1.5 кг смляно телешко и свинско месо в съотношение 60:40
4-5 кисели краставички
200 гр гъби (използвам печурки)
2 моркова
1 голяма глава лук
2 с.л. доматено пюре
100 гр кашкавал
сол, черен пипер, червен пипер (и други подправки на вкус)

Начин на приготвяне:

  • Каймата се овкусява добре и се разделя на две равни части.
  • Първата част се разстила върху леко намазнена тава.
  • Морковите, гъбите и лука се нарязват и задушават. Към тях се прибавя доматеното пюре и подправките.
  • Върху вече покритата с един пласт кайма тава, се нареждат киселите краставички и задушените моркови, гъби и лук.




  • Отгоре се разстила втората част от каймата, така че да покрие хубаво плънката

  • Поръсва се с настъргания кашкавал (по желание може да се добавят и маслини)


  • Тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече до кулинарна готовност (35-40мин)




БОН АПЕТИ!!!



Хранителен състав на цялото количество: 
2918 ккал; 339 гр белтъчини; 155 гр мазнини; 37 гр въглехидрати (които идват от зеленчуците).
Хранителен състав за една порция:
292 ккал; 33,9 гр белтъчини; 15,5 гр мазнини; 3,7 гр въглехидрати



Няма коментари:

Публикуване на коментар